Semestra i Sverige

I klimatkrisens spår har allt fler börjat fundera över sina resvanor. En av de starkaste trenderna 2020 är att semestra hemma istället för att åka utomlands. Många överväger att fira semestern i Sverige istället för att ta flyget till varmare breddgrader. Staycationeller hemester är begrepp som allt fler använder. Det betyder att man spenderar semestern i eller i närheten av hemmet. Som tur är så är Sverige ett land som bjuder på många härliga semesteralternativ. Här finns vackra sandstränder, storslagna naturupplevelser, ett rikt kulturliv, intressanta historiska platser och härlig storstadspuls. Här kan du läsa mer om varför du bör spendera din semester i Sverige samt vilka som är de bästa svenska semestermålen.

Varför välja bort utlandssemestern?

För några år sedan skulle nog de flesta svenskar tycka att det vore rena vansinnet att ens överväga att välja bort utlandssemestern. Många tycker att Sverige är så kallt jämfört med södra Europa. De senaste årens klimatdebatt har dock fått allt fler svenskar att förstå konsekvenserna av vårt resande. Det är såklart inte fel att ibland åka utomlands och uppleva en ny kultur, men det bör ske med måtta. Flyget och andra transportmedel påverkar klimatet och miljön negativt. Därför vill allt fler svenskar minska sitt klimatavtryck och framför allt dra ned på resandet. Svensk sommar är något alldeles särskilt och bjuder på ljusa nätter. Många utländska turister väljer att resa över halva jorden för att ta del av den unika natur och kultur som Sverige och de övriga nordiska länderna har. Vi svenskar bör vara stolta över vårt fina land och njuta av det som finns runt omkring oss.

Bästa resmålen i Sverige

Sverige är ett långt land vilket bjuder på en stor variation vad gäller semestermål. Här får du några av våra favoriter från Skåne i söder till Lappland in norr.

Kungsleden

Kungsleden är en otroligt vacker vandringsled i Lappland i norra Sverige. Den utgår ifrån Abisko och slutar i Hemavan. Totalt är sträckan 425 kilometer, men det finns även möjlighet att göra kortare vandringar. Leden passar för rutinerade vandrare såväl som familjer och nybörjare. Det finns möjlighet att bo i tält, men även att bo i stugor på vissa ställen. Kungsleden är otroligt välbesökt av svenska såväl som utländska turister under sommarmånaderna så se till att boka i god tid. Det kommer garanterat att bli en naturupplevelse utöver det vanliga.

Falsterbo & Skanör

Falsterbo och Skanör i södra Skåne är en riktig sommaridyll. Här finns det kilometerlånga sandstränder med pittoreska badhytter. Det mysiga området bjuder på många kaféer och restauranger, vilket gör det till en levande plats. Här finns golfbanor och den populära Falsterbo Horse show. Perfekt för dig som vill ha en avslappnande semester, men samtidigt vill hålla igång med aktiviteter.

Stockholm

Sveriges huvudstad är utmärkt för en staycation. Här finns något för alla smaker, bland annat museum för stora och små, mängder av restauranger och nattklubbar och vacker natur. På Rosendals slott och trädgård på Djurgården kan man strosa runt i trädgårdsodlingarna, fika och handla i trädgårdsbutiken. Om man vill uppleva skärgårdslivet kan man ta någon av skärgårdsbåtarna till någon av de många öarna, till exempel Sandhamn eller Möja.

Bohuslän

Bohuslän är en idyllisk plats för dig som gillar varma klippor och salta hav. Här finns det både campingplatser och femstjärniga hotell. Marstrand, Smögen, Fiskebäckskil och Fjällbacka är några populära orter i Bohuslän.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*